Internet & routers


clickVoor het gebruiken van de internetaansluiting in je kamer kun je een eigen router gebruiken. Zeer veel routers werken uitstekend, maar van enkele typen is bekend dat ze op de Warande soms storingen kunnen geven, hiierbij stoort de router op het netwerk. Jijzelf en je buren merken dan dat het internet traag wordt of instabiel is.

De routers die internetproviders zoals Ziggo, KPN etc. aan klanten geven, kunnen dergelijke storingen geven. Bij netwerkbeheer is bekend dat sommige typen routers problemen kunnen geven, te weten:

 • ASUS RX3041H
 • D-link DIR-600A
 • D-link 600NB
 • E-tech WLRT03
 • Sitecom WL 340 V1 001
 • Sitecom WL 341 V1 001
 • Sitecom WL 581 V1 001
 • Sitecom/WL 581 V1 001
 • Linksys/Cisco WRT120N
 • Linksys/Cisco WRT54G2 v1.5
 • Linksys/Cisco WRT54GH
 • TP-Link TL-WR842N
 • TP-Link TL-WR1043ND
 • TP-Link WA830RE
 • TP-Link TL-WA801ND
 • TP-Link AC750 Archer C2
 • TP-Link AC750 Archer C20i
 • Vivick QW501
 • SweeX LW310V2

Kijk voor een altijd up-to-date lijst op helpdesk.sshnet.nl. Bovenstaande lijst kan hierop enigszins achter lopen.

Je vindt het typenummer en merknaam van de router vaak op een sticker onderop/ achterop het apparaat. Het gaat bij het bovenstaande lijstje om precies die typen routers. Routers met een ander versienummer of een typenummer dat daar sterk op lijkt werken vaak uitstekend en zonder problemen.

Mocht je binnenkort een nieuwe router aanschaffen, houd dan in gedachten dat je bij het merk TP-Link een grotere kans op storingen hebt dan gemiddeld. Dit merk je doordat je vaker de router zult moeten herstarten / aan-uitschakelen, danwel eerder wordt aangesproken door netwerk-beheer.