Internetverbinding


Warandebewoners beschikken over één van de snelste internetverbindingen van Nederland! Met de 100mbit-verbinding van de SSH Utrecht kun je razendsnel downloaden, streams kijken en surfen. Je bent met een 1Gb verbinding verbonden met het internet en andere SSH-complexen.

Internet Helpdesk

De Internet Helpdesk is er speciaal voor Warandebewoners die internetproblemen ervaren. Stel, je internetverbinding doet het opeens niet meer en jij en niemand anders in je omgeving kan het probleem oplossen… ook niet via onze pagina met Veelgestelde Vragen… Dan schakel je de Internet Helpdesk in! Je bereikt hen via e-mail (helpdesk@sshnet.nl).

Regels voor gebruik

Met zulk snel internet is het natuurlijk belangrijk dat er afspraken zijn over het gebruik van de verbinding. Dat is belangrijk voor de kwaliteit van jouw verbinding en die van je medebewoners. De SSH Utrecht heeft algemene gebruiksvoorwaarden opgesteld die gelden als je gebruik maakt van het internet op de Warande. Bovendien geldt er een fair use policy. Het uploaden van bestanden naar het internet heeft een duidelijke uploadlimiet van 100Gb in een week.

Beveiliging van je pc

Als gebruiker ben je verplicht om te zorgen voor een goede beveiliging van je pc. Dat doe je in eerste instantie vooral voor jezelf: je wilt niet dat kwaadwillenden meekijken op je pc en veranderingen aanbrengen. De beveiliging is echter ook voor medebewoners. Slecht beveiligde computers kunnen grote gevolgen hebben voor het hele netwerk. Zorg in ieder geval voor een actuele virusscanner, een firewall, en een Windows-versie die up-to-date is. Pas op met het delen van bestanden via torrents, DC++ of andere peer-to-peer-software.