BghU-afvalstoffenheffing niet voor studentenhuizen Warande


bghu

Update 10 maart 2015

Ook de SSH heeft inmiddels contact gezocht met BghU en daaruit komt het volgende bericht voort:

De BGHU heeft laten weten het probleem met het versturen van de onterechte aanslagen op te lossen. Voor iedere onterechte aanslag zal een verminderingsnota worden verstuurd aan betreffende bewoners.

Dit houdt in dat er in principe dus geen eigen actie ondernomen hoeft te worden, echter is het wel van belang om zelf in de gaten te houden.

Graag worden wij als bestuur en SSH op de hoogte gehouden van deze komende ontwikkeling en vernemen wij graag wanneer deze verminderingsnota’s aankomen. woonbestuur@warande.net

Informatie 27 februari 2015

Naar aanleiding van de vele facturen die in onze straat zijn aangekomen bij de oudste bewoner van een huis op De Warande heeft het woonbestuur contact opgenomen met de BghU om hierover duidelijkheid te krijgen.

BghU is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingen tussen de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Utrecht, Zeist en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De BghU voert namens deze partijen de heffing en invordering van lokale belastingen uit.

www.bghu.nl

Door de nieuwe samenwerking in BghU zijn er op De Warande vele foutieve aanslagen verstuurd naar de oudste bewoner van de woning. De gehanteerde peildatum hiervoor is 1 januari 2015 geweest, dit houdt in dat in selectieve gevallen een oud-bewoner op zijn/ haar nieuwe adres een factuur heeft ontvangen voor de oude studentenwoning. De factuur betreft de afvalstoffenheffing voor de gemeente Zeist, welke reeds wordt betaald door de SSH en is verrekend met de huur.

Uitgezonderd voor deze aanslag zijn de zelfstandige woningen in onze straat. Tevens moet gemeld worden dat enkel de aanslag afvalstoffenheffing verkeerd is gegaan, eventuele hondenbelasting dient wel betaald te worden.

Daar het -voor studentenhuizen- foutieve facturen betreft zou in principe iedereen(!) zelf bezwaar moeten maken, echter word het woonbestuur komende week nog teruggebeld of dit daadwerkelijk het geval is daar dit aardig wat bezwaren zullen zijn voor onze straat.

Voor nu is het advies om -als ontvanger van deze aanslag- bezwaar in te dienen op de site van de BghU. Tevens is de SSH bezig met deze aanslag.

 

Geschat bewonersaantal

Bij sommige huizen is het in de facturatie opgevallen dat er soms gerekend werd met groepen van 11 tot 25 personen, dit zijn allen personen die nog ingeschreven staan bij jouw studentenhuis. De schattingen van het aantal bewoners is gebaseerd op de gemeentelijke basisadministratie en rekent derhalve ook verhuisde maar niet uitgeschreven bewoners mee in de telling. Zodoende kan dus een aanslag tot 25 personen voor één huishouden tot stand komen.

Mocht dit bij jouw huis het geval zijn zorg er dan voor dat deze oud-bewoners worden uitgeschreven bij de gemeente Zeist.