Nieuw quarantainenet


clickQuarantaine-net

Een internet aansluiting kan in quarantaine komen om verschillende redenen, zoals bijv. overmatig gebruik of een computervirus.

 

Vernieuwing Quarantaine-net

Netwerkbeheer gaf onlangs het volgende door voor publicatie hier: De SSH heeft op de Warande een nieuw quarantaine systeem voor het netwerk in gebruik genomen. Als je iets doet op het netwerk wat storend is, een risico voor het netwerk vormt, of als je andere overtreding van de gebruiksregels begaat, kun je in quarantaine komen. Je krijgt dan een webpagina te zien met informatie over het soort probleem waarvoor je in quarantaine bent gezet.

De quarantaine plaatsing, als je besmet bent met een virus, worm , trojan of je systeem een netwerkrisico vormt, gebeurt automatisch. Als je overmatig netwerkverkeer veroorzaakt (netload overtreding) wordt je door de abusegroep voor het SSH netwerk in quarantaine geplaatst.

Als het de eerste keer is dat je in quarantaine komt kun je jezelf er ook meteen weer uit halen als je wat informatie verstrekt aan de abusegroep. Doe dit dus niet te snel maar zorg er eerst voor dat het probleem waarvoor je in quarantaine bent gekomen is opgelost , voordat je jezelf eruit haalt. Dit is ook van toepassing op de eerste netload overtreding. Er komen geen waarschuwingen of andere berichten op papier meer, in de brievenbus.

Als je in quarantaine zit kun je via een formulier op de quarantaine pagina met de abusegroep communiceren. Je kunt dan ook vragen stellen. Als het probleem niet te ingewikkeld is voor hen zal de abusegroep daar dan ook antwoord op geven. Bedenk wel dat ook de abusegroep vaak weinig informatie heeft over de exacte oorzaak van de quarantaine plaatsing en dus ook niet altijd het antwoord zal kunnen geven dat je graag wil horen. Kijk als je een probleem hebt ook altijd op helpdesk.sshnet.nl
Op deze pagina staat veel informatie over het oplossen van problemen met je computer als je op het SSH netwerk zit.

 

Meer informatie

Netwerkbeheer regelt het beheer van SSHnet, dus voor meer informatie kun je bij hen terecht. Kijk daarvoor op helpdesk.SSHnet.nl of volg als bewoner het gesprek hierover op de Warandepeople Facebookpagina, waar de beheerder voor de Warande ook actief is.